Kako da se vaši odlazni pozivi pozivnog centra optimiziraju

S pristupom prilagođenim zaslonskim skriptama koje reagiraju i ažuriraju se u stvarnom vremenu, agenti se mogu pridržavati skripti koje je vaš tim testirao i zna da su uspješne – time se dolazni i odlazni pozivi maksimalno optimiziraju.

Vrijeme završetka ili rad nakon poziva je također bitno. Vrijeme potrošeno na dodjeljivanje rasporeda, sastavljanje bilješki i dovršavanje drugih zadataka nakon završetka poziva ulazi u sve što odlazni pozivi pokrivaju. Tu su i vrijeme pauze ili čekanja. Ukupno vrijeme koje agenti provedu između poziva. Sve to ulazi u vrijeme koje košta i koje se mora optimizirati.

Pozivi po agentu na kraju generiraju broj prodaja i prihoda po agentu. Stoga je bitan ultimativni vodič kako povećati učinkovitost agenata pozivnog centra kad su odlazni pozivi u pitanju.

Kako da se vaši odlazni pozivi pozivnog centra optimiziraju

Kao što je gore spomenuto, dinamičko skriptiranje može pomoći agentima da ostanu u skladu s raznim državnim propisima, čak i ako često upućuju pozive unutar različitih država. Kada agentu stigne poziv iz određene države, trebao bi se pojaviti ispravan jezik usklađenosti kako bi agent ostao unutar zakonskih granica tog poziva.

Popis KPI-jeva koje ožete popratiti u pozivnom centru:

  • Stopa kontakta
  • Prosječno vrijeme razgovora
  • Ukupni prihodi
  • Popis dobiti i gubitka

Saznajte više o ključnim KPI-jevima pozivnog centra koji povećavaju profitabilnost jer je najbolja praksa za automatizaciju izlaznog pozivnog centra: uklanjanje neučinkovitosti i optimiziranje rezultata kad su odlazni pozivi u pitanju.

Ovih dana, s troškovima nabave i konkurencijom u porastu, automatizacija je ključna za postizanje razmjera. Zato se serija najboljih praksi kontaktnih centara usredotočuje na prepoznavanje i implementaciju alata koji vam mogu pomoći da otključate nevjerojatno učinkovitiju operaciju.

Vrijeme za razgovor i koliko vremena agent provede na pozivu, posebice kad su odlazni pozivi u pitanju, su jako bitne informacije. Kad se napravi optimizacija koja uključuje zaslonske skripte i kad se nakon toga odlazni pozivi počinju pratiti prema ključnim pokazateljima učinkovitosti, biti će stvarno jasno koliki napredak je ustvari time za pozivni centar napravljen.