Povećanjem grudi do ljepše figure i slobode u odijevanju

Čak i kad razmišljaju o prednostima operacije grudi, žene se često zadrže na predočavanju samih grudi. Istina je da su veće i zaobljenije grudi same po sebi veliko poboljšanje, ali njihovo povećanje sa sobom nosi i druge prednosti. 

Svaki dio tijela za sebe na neki način doprinosi izgledu cijele figure. Na primjer, postoji velik broj žena koje imaju izražene obline, ali malene grudi. Zbog toga što su im prsa ravna, ostale obline ne dolaze im do izražaja onoliko koliko bi mogle da imaju veće grudi. Također postoje i žene s tijelom oblika kruške i malenim grudima. Pošto imaju šire bokove, ravna prsa čine da im cijelo tijelo izgleda neproporcionalno. Povećanje grudi rješava oba ta problema na najjednostavniji mogući način. 

Osim neproporcionalnosti dijelova tijela, povećanje grudi rješava i problem znakova starenja općenito. Kako stare, žene gube elastičnost u koži, što se odražava na njihov cjelokupan izgled. Operacijom dobivaju punije, a samim time i mladolikije grudi. Takva promjena u izgledu prsa može drastično utjecati na izgled cijele figure. Ne smije se ignorirati ni utjecaj razine samopouzdanja na vanjštinu. Samouvjerenije žene općenito se doimaju mlađima i privlačnijima. Dokazano je da povećanje grudi znatno povećava samopouzdanje kod žena. Kao rezultat, veće grudi znače i mladolikiji izgled.

Povećanje grudi može imati i vrlo pozitivan utjecaj na slobodu u odijevanju. Većina žena koja nije zadovoljna izgledom ili veličinom svojih grudi sama sebi stavlja ograničenja što se tiče načina odijevanja. Između ostalog, neće odabrati odjevne predmete s dekolteom iz straha da to ne naglasi njihova ravna prsa. Povećanje grudi rezultira mnogo privlačnijim dekolteom, što najčešće dovodi i do toga da se žena počne smjelije odijevati. Osim što će nositi dekoltiranu odjeću, bit će odvažnija i u odabiru ostalih odjevnih predmeta. Veće grudi, dakle, rezultiraju i većom slobodom u odijevanju. Za žene koje vole modu i kojima je stalo do toga da lijepo izgledaju ovo nije prednost koju se može ignorirati.